Rugbrødslagkage med skovbær
Prøv en dejlig rugbrødslagkage, hvor smagen af bær eksploderer i din mund. En lagkage, som drømmer dig til sommer og sol.
Tilberedningstid:
4 timer, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Ingredienser
Bund 1
- 2 stk. æggehvider
- 115 g lys muscovadosukker
- 100 g rugbrød
- 0,25 tsk. bagepulver
Bund 2
- 150 g rugbrød
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g hasselnødder
- 2 spsk. kartoffelmel
- 3 stk. æg
- 170 g sukker
Fyld
- 250 g mascarpone
- 1 stang vanilje
-
1 stk.
citron
(skallen herfra)
- 2,5 dl fløde
- 3-4 spsk. flormelis
Syltede bær
- 500 g syltede bær
- 4-6 spsk. sukker
- 1 stk. tom vaniljestang
Chokoladeganache
- 4 dl fløde
- 400 g chokolade
Fremgangsmåde
Lav bund 1:
- Blend rugbrødet fint og rist det på en pande med 100 g af sukkeret
- Pas på det ikke brænder på, køl det af
- Pisk æggehviderne med de sidste 250 g sukker til en stiv masse
- Bland bagepulver og rugbrød sammen og vend det forsigtigt i massen
- Kommes i en springform og bages en time ved 150 grader
Lav bund 2:
- Blend rugbrød og bland det med bagepulver, de hakkede nødder og kartoffelmel. Pisk æggene hvide med sukkeret og vend forsigtigt rugbrødsmassen der i, og kom det i en springform og bage den ved 200 grader i 20-25 min.
Lav fyldet:
- Lav fløden til flødeskum. Rør mascarponen sammen med vanilje og citron.
- Vend det til sidst i flødeskummet og tag saften og vend forsigtigt i, til den har den rette farve og konsistens.
- Bland sammen med flormelis.
Lav syltede bær:
- Kom bærrene i en gryde med sukker og kog det op. Hæld saften fra, og bærrene vendes forsigtigt i cremen.
Lav chokoladeganache:
- Varm fløden op til 80 grader og hæld det over det finthakket chokolade og vend det forsigtigt sammen og hæld det ud over kagen.