Rugbrødslagkage med topping af skovær (©DR)

Rugbrødslagkage med skovbær

Prøv en dejlig rugbrødslagkage, hvor smagen af bær eksploderer i din mund. En lagkage, som drømmer dig til sommer og sol.

Tilberedningstid: 4 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Bund 1

  • 2 stk. æggehvider
  • 115 g lys muscovadosukker
  • 100 g rugbrød
  • 0,25 tsk. bagepulver

Bund 2

  • 150 g rugbrød
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g hasselnødder
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 3 stk. æg
  • 170 g sukker

Fyld

  • 250 g mascarpone
  • 1 stang vanilje
  • 1 stk. citron
    (skallen herfra)
  • 2,5 dl fløde
  • 3-4 spsk. flormelis

Syltede bær

  • 500 g syltede bær
  • 4-6 spsk. sukker
  • 1 stk. tom vaniljestang

Chokoladeganache

  • 4 dl fløde
  • 400 g chokolade

Fremgangsmåde

Lav bund 1:

  1. Blend rugbrødet fint og rist det på en pande med 100 g af sukkeret 
  2. Pas på det ikke brænder på, køl det af 
  3. Pisk æggehviderne med de sidste 250 g sukker til en stiv masse 
  4. Bland bagepulver og rugbrød sammen og vend det forsigtigt i massen 
  5. Kommes i en springform og bages en time ved 150 grader

Lav bund 2:

  1. Blend rugbrød og bland det med bagepulver, de hakkede nødder og kartoffelmel. Pisk æggene hvide med sukkeret og vend forsigtigt rugbrødsmassen der i, og kom det i en springform og bage den ved 200 grader i 20-25 min.

Lav fyldet: 

  1. Lav fløden til flødeskum. Rør mascarponen sammen med vanilje og citron. 
  2. Vend det til sidst i flødeskummet og tag saften og vend forsigtigt i, til den har den rette farve og konsistens.
  3. Bland sammen med flormelis. 

Lav syltede bær: 

  1. Kom bærrene i en gryde med sukker og kog det op. Hæld saften fra, og bærrene vendes forsigtigt i cremen.

Lav chokoladeganache: 

  1. Varm fløden op til 80 grader og hæld det over det finthakket chokolade og vend det forsigtigt sammen og hæld det ud over kagen.