Kartoffelmad er noget der med sikkerhed vil blive sat pris på ved store såvel som små (©DR)

Rugbrødsmad med nye kartofler og rygeostcreme

En lækker variation af en klassiker. Rugbrødsmad med nye kartofler, med rygeost-creme, radiser, ramsløg og karse.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 skiver groft rugbrød
  • 400 g kogte nye kartofler
  • 4 spsk. rygeost creme
  • 4 stk. radiser
  • 4 blade ramsløg
  • 0,5 bakke karse
  • 1 smule havsalt
  • 1 smule peber

Rygeost-creme

  • 3 spsk. rygeost
  • 1 dl sødmælk
  • 1 tsk. akacie honning
  • 1 smule havsalt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Læg rugbrøds skiverne på et fad. Skær kartoflerne ud i skiver og fordel dem på rugbrød skiverne.
  2. Kom en skefuld rygeost creme ovenpå kartoffel skiverne. Skyl ramsløg og skær ud i helt fine strimler, drys ramsløg og karse på toppen.
  3. Skær radiserne ud i tynde skiver og kom på toppen af hver mad, krydre med havsalt og frisk kværnet peber. Server madderne.

Rygeost-creme

  1. Kom rygeost op i en skål, tilsæt mælk og rør sammen til en glat creme.
  2. Smag cremen til honning, salt og peber.