Rugknækkere med birkes og kanel
Sprøde og runde knækbrød med blå birkes og kanel, som Sara bagte i Den store bagedyst 2018. Sara fortæller, at hendes børn elsker knækbrødene, og at de er gode som mellemmåltid.
Lav surdejen 4 dage før bagning.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
20 pers.
Kok og program
Ingredienser
Surdej
- 4 dl vand
- 1 dl hvedemel
- 1 dl rugmel
- 1 dl grahamsmel
Knækbrød
- 5 g gær
- 2 dl surdej
- ½ dl solsikkeolie
- 4 dl vand 37 grader
- 3½ tsk. salt
- 60 ml mørk sirup
- 2 tsk. malt
- 3 tsk. kanel
- 2 dl grove havregryn
- 3 dl rugmel
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 7 dl hvedemel + lidt til udrulning
Saltvand
- 1 dl vand
- ½ tsk. salt
- 1 æg
Desuden
- blå birkes
Fremgangsmåde
Surdej
- Bland ingredienserne sammen og lad dejen stå i en bøtte på køkkenbordet med et låg løst lagt på i fire dage. Rør i dejen et par gange om dagen.
Knækbrød
- Opløs gær og salt i vandet.
- Rør surdej, olie og sirup i dejen
- Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i dejen.
- Kør det hele sammen på røremaskinen, og lad den køre i 5 min.
Saltvand
- Opløs salten i 2 dl kogende vand.
- Pisk ægget i, når det er koldt.
Bagning
- Rul dejen ud i 2 mm tykkelse og skær dem ud i cirkler på 12 cm i diameter. Udstik et hul i midten. Rul dem evt. ud direkte på bagepapiret, så holder formen bedst.
- Pensel knækbrødene godt med saltvandet og prik dem med en gaffel så de ikke hæver.
- Drys birkes ud over knækbrødene.
- Bag dem i 22-30 min. ved 180 grader varmluft. Bagetiden afhænger meget af, hvor mange plader man har i ovnen af gangen. Knækbrødene skal begynde at tage farve og være hårdere. Man kan evt. vende dem om de sidste par min. i ovnen for at få dem tørret på undersiden.