Kun fantasien sætter grænser når du laver din egen katedral som pynt. (©DR)

Russisk Vasilij katedralkage

I første program af Den store bagedyst 2018 bagte Albert denne smukke katedralkage som sit første mesterværk. Albert har stor interesse i østeuropæisk og russisk historie og kultur, og derfor blev hans første kage inspireret af en Ruslandstur, han har været på med en god veninde. Kagen laves af rødbedebunde med ostecreme og pyntes med en smuk katedral af fondant.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Rødbedebunde

  • 600 g rødbeder
  • 100 g rørsukker
  • 100 g brun farin
  • 3 dl olie
  • 6 æg
  • 300 g mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemome
  • 150 g chokolade 70%

Ostecreme

  • 600 g naturel flødeost
  • 450 g flormelis
  • 300 g blødt smør
  • 2 tsk. revet citronskal

Smørcreme

  • 200 g blødt smør
  • 400 g flormelis

fondant, hvid

  • 300 g skumfiduser
  • 3 spsk. citronsaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 950 g flormelis
  • pastafarver i rød, blå, grøn og guld

fondant, kakao

  • 200 g skumfiduser
  • 4 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. brun pastafarve
  • 350 g flormelis
  • ca. 150 g kakao

Glasur

  • 2 dl flormelis
  • past. æggehvide

Fremgangsmåde

Rødbedebunde

  1. Rødbederne skrælles og rives fint. De resterende ingredienser tilføjes i angivne rækkefølge og melet med krydderier sigtes i dejmassen – chokoladen vendes i til sidst. Brug røremaskinens k-spade.
  2. Dejen smøres ud på bagepapir på 2 bageplader og bages ved 180 grader i ca. 10-12 min.

Ostecreme

  1. Flødeost, florsukker og smør piskes sammen, og citronskal vendes i.

Smørcreme

  1. Blødt smør og florsukker piskes luftigt og stilles til side (det skal ikke køles af).

Fondant, hvid

  1. Skumdufiser smeltes over vandbad, citronsaft og olie tilsættes og florsukker æltes i. 

Fondant, kakao

  1. Skumdufiser smeltes over vandbad, citronsaft, olie og brun pastafarve tilsættes. Cacao og florsukker æltes i.

Samling af kagen

  1. Udstik tre bunde der passer til kageringen, og læg dem sammen med ostecremen. Smør kagen op med smørcreme, og stil den på køl.
  2. Udstik den resterende kagebund til tårnene, og læg dem sammen med smørcreme i den ønskede højde. Smør dem op med smørcreme. Stil på køl.
  3. Udrul og overtræk kagen med hvid fondant. Den overskydende hvide fondant indfarves henholdsvis med rød, blå og grøn pastafarve til pynt på tårnene.
  4. Mal siderne af kagen med et fint ”russisk” mønster – brug evt. en stencill.
  5. Overtræk de tre tårne med den brune fondant, og modeller tre fine kupler. Udrul og udstik den farvede fondant til pynt på tårne og kupler. Pynten klisters på med glasur.
  6. Monter til sidst tårnene ovenpå kagen.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 1