Sådan laver du verdens bedste ketchup
Der er måske mange ingredienser, men de står faktisk og passer sig selv i gryden det meste af tiden. Derfor er det nemt at lave kok Adam Aamanns opskrift på hjemmelavet ketchup, som han lavede i programmet 'Madmagasinet'.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 4 stk. syrlige æbler
- 1 kg tomater
- 2 dåser flåede tomater
- 2 stk. røde peberfrugter
- 300 g rødløg
- 30 g salt
- 0,5 tsk. peber
- 0,25 tsk. kanel
-
1 smule
chili
(efter smag)
- 4 stk. hele allehånde
- 200 g rørsukker
- 2 dl æbleeddike
- 2 fed hvidløg
- 10 g frisk ingefær
Fremgangsmåde
- Skær æbler, tomater, peberfrugter, rødløg og hvidløg i grove stykker. Riv ingefæren.
- Put det hele i en gryde og tilsæt de flåede tomater. De øvrige ingredienser kommes i gryden. Kog det under jævnlig omrøring i ca. 45 minutter.
- Herefter blendes blandingen helt glat.
- Kom ketchuppen på skoldede glas, som evt. er skyllet i lidt atamon.