Hjemmelavet ketchup er hele arbejdet værd. Både sødt og syrligt og fuld af smag. Foto. DR (©DR)

Sådan laver du verdens bedste ketchup

Der er måske mange ingredienser, men de står faktisk og passer sig selv i gryden det meste af tiden. Derfor er det nemt at lave kok Adam Aamanns opskrift på hjemmelavet ketchup, som han lavede i programmet 'Madmagasinet'.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. syrlige æbler
  • 1 kg tomater
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 300 g rødløg
  • 30 g salt
  • 0,5 tsk. peber
  • 0,25 tsk. kanel
  • 1 smule chili
    (efter smag)
  • 4 stk. hele allehånde
  • 200 g rørsukker
  • 2 dl æbleeddike
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær

Fremgangsmåde

  1. Skær æbler, tomater, peberfrugter, rødløg og hvidløg i grove stykker. Riv ingefæren. 
  2. Put det hele i en gryde og tilsæt de flåede tomater. De øvrige ingredienser kommes i gryden. Kog det under jævnlig omrøring i ca. 45 minutter. 
  3. Herefter blendes blandingen helt glat. 
  4. Kom ketchuppen på skoldede glas, som evt. er skyllet i lidt atamon.