Sæbeboblekage
Helle har lavet denne specielle sæbeboblekage i Den Store Bagedyst. Gør hende kunsten efter, og lav en kage proppet med farver og med en dejlig, sommerlig smag af hindbær.
Tilberedningstid:
5 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Fondant
- 190 g skumfiduser
- 4 spsk. vand
- 2 spsk. olie
- 700 g flormelis
- 1 smule maizenamel
Sæbeboblelagkage
- 9 stk. æg
- 450 g sukker
- 180 g mel
- 180 g kartoffelmel
- 3 tsk. bagepulver
- 6 stk. forskellige pastafarver
Flødeostecreme
- 800 g flødeost naturel
- 100 g flormelis
- 1 stk. citron, revet skal
- 1 smule friskpresset citronsaft
- 1 smule vaniljekorn eller vaniljesukker
Hindbærcoulis
- 300 g frosne hindbær
- 50 g sukker
- 1 stk. vaniljestang
- 1 stk. citron, saften
Pustede sukker-sæbebobler
- 150 g isomalt
Glasur
- 1 smule flormelis
- 1 smule pasteuriserede æggehvider
- 1 smule valgfri farve
Pynt
- 300 g marcipan
- 1 smule friske jordbær
- 1 smule hyldeblomstsaft
- 6 stk. forskellige, valgfrie pastafarver
Fremgangsmåde
Lav fondant:
- Skumfiduser, vand og olie smeltes over vandbad. Tilsæt evt. farve før flormelis. Flormelis tilsættes lidt efter lidt. Skal til sidst kunne æltes på bordet. Bliver mere stift og tørt efter køl.
- Læg den på køl. Hvis den bliver opbevaret i en tætlukket pose, kan den holde sig i ca. 4 uger.
Lav sæbeboblelagkage:
- Sæt ovnen på 225 grader. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive, pisk sukkeret i. Vend sigtet mel, kartoffelmel og bagepulver. Vend æggeblommer og melblandingen i æggemassen. Fordel dejen forsigtigt i 6 skåle, som hver især indfarves med de 6 pastafarver. Vær påpasselig med ikke at slå luften ud af dejen.
- Hæld dejen i to 24 cm springforme og 2 små springforme. Start med lilla dej i midten, hæld så den blå i centrum af den, og fortsæt så med at hælde de forskellige farver i, men hver gang i centrum af den anden, for dermed at lave en slags stribet kage.
- Bages hhv. ca. 10 min (de små springforme) og 15 min (de store). Vend dine 4 lagkagebunde på hovedet, når de er kommet ud af ovnen. Afkøles helt.
Lav flødeostecreme:
- Rør flødeosten sammen med flormelis, citronskal og -saft. Bliver cremen for kompakt efter din smag, pisk evt. flødeskum og vend i.
- Vær forsigtig med, at cremen ikke bliver tynd. Skal beholde sin konsistens/fasthed.
Lav hindbærcoulis:
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og lad både korn og stang koge op sammen med de frosne hindbær, sukker og citronsaft. Passér evt. din coulis helt eller delvis gennem en sigte for at fjerne hindbærkernerne.
Lav pustede sukker-sæbebobler:
- Smelt isomalten langsomt i en tykbundet gryde. Hæld en smule af isomalten op på en silikonemåtte og begynd at bearbejd den som en bolsje masse. Når massen har den rette konsistens/temperatur sættes den lille kugle rundt om en sukkerpuster og pust nu forsigtigt en sukker-sæbeboble.
Saml og pynt kagen:
- Den nederste bund dryppes godt med hyldeblomstsaft og smøres med hindbærcoulis
- Ostecremen lægges på. Gem mindst halvdelen til at smøre kagen op med
- Jordbær i skiver lægges på ostecremen
- Næste bund lægges på og kagen stilles på køl
- Fondanten og marcipanen æltes sammen. Det er marcipanen, der nu giver smag til fondanten
- Fondanten indfarves i fx en blå (til den 24 cm kage) og en blågrøn farve (til den lille bund) og æltes sammen med marcipan.
- De to sammenlagte kager smøres op med resten af ostecremen
- Fondanten rulles tyndt ud på en silikonemåtte (brug maizenamel for at den skal kunne slippe) og de to kager beklædes med hver sin farve. Brug evt. en pizzaskærer til at skære den overskydende fondant væk. Undgå revner og folder
- Læg den lille kage på den store og pynt evt. med farvet glasur
- Brug evt. et afvasket sæbeboblejern (den man puster igennem for at blæse sæbebobler) til at lave fine 'blomster' til at pynte den nederste kant på kagen
- Sæt forsigtig de skrøbelige sukker-sæbebobler på kagen