En Salade Nicoise kan klæde det meste tilbehør. Nogle ynder at komme grønne salatblade, asparges eller kapers i salaten. (©Scanpix)

Salade Nicoise

Salade Nicoise er en fransk klassiker. Den mætter godt, for der er æg, kartofler, tun og bønner i, så du kan sagtens servere den til aftensmad.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 150 g små grønne bønner
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 4 stk. tomater
  • 2 stk. hårdkogte æg
  • 2 stk. kartofler
    (skrællede og kogte)
  • 3 stk. forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 8 stk. saltede ansjosfileter i olie
  • 15 stk. oliven uden sten
  • 1 stk. citron
    (saften fra citronen)
  • 6 spsk. olivenolie
  • 10 blade basilikum
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 dåse Tun i olie

Fremgangsmåde

  1. Skyl bønnerne og kog dem i letsaltet, kogende vand i 2- 3 minutter til de er møre. Hæld vandet fra, skyl dem under koldt vand og lad dem dyppe godt af.
  2. Udkern peberfrugten og skær den i tynde strimler. Rens og skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe.
  3. Skær de skyllede tomater og de hårdkogte æg i både. Skær kartoflerne i små tern.
  4. Skær hvidløgsfedet over og gnid en stor skål med det. Smid resten ud.
  5. Anret peberfrugt, forårsløg, bønner, kartoffel, tomat, æg og tun i skålen. Skær anjosfiletterne  i strimler og pynt salaten med dem og oliven.
  6. Pisk citronsaft, salt og peber godt med olivenolien og dryp den over salaten. Pynt med basilikumblade.