Salat af grønne og hvide bønner
En nem og fyldig salat af grønne og hvide bønner, som både kan være en selvstændig ret, men som også kan bruges som tilbehør til en kødret. Kok Adam Aamann lavede salaten i programmet 'Madmagasinet'.
Bønnerne skal ligge i blød natten over og koge i en time.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Bønner
-
2 dl
hvide tørrede bønner
(Kan erstattes af 2 dåser hvide bønner)
- 400 g grønne bønner
Sennepsvinaigrette
- 1 dl olivenolie
- 1 dl majsolie
- 3 spsk. dijonsennep
- 2 stk. skalotteløg
- 1 spsk. kapers
- 1 bundt persille
- 1/2 fed hvidløg
- 1 stk. citron
Fremgangsmåde
- Udblød de hvide bønner natten over og kog dem derefter i usaltet vand til de smager cremet - det tager ca. en time.
- Nip de grønne bønner, hvis du har købt friske, og blancher bønnerne i saltet vand.
- Bland dressingen af sennep, olierne, finthakket skalotteløg, kapers, saften af en citron, hakket persille, lidt hvidløg og smag til med salt og peber.
- Vend bønnerne med dressingen og server.