Salat med ærter og jordbær
Smagen af jordbær, sprøde ristede boghvedkerner og de friske ærter er ganske enkelt smagen af dansk sommer, når den er bedst.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Salat
- 2 hoveder hjertesalat
- 12 jordbær
- 12 sukkerærter
- 2-3 spsk. hvedekerner
- 3 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
- 1,5-2 tsk. æbleeddike
- 1-2 tsk. flydende honning
- 1 drys flagesalt
- 1 drys friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl og rens salaten groft. Fjern eventuelt de yderste blade. Bræk eller skær salaten i mundrette stykker og fordel dem på et fad.
- Fordel sukkerærterne over salaten, enten hele eller skåret i mindre stykker.
- Skær jordbærrene i halve eller kvarte og bland dem i salaten.
- Kom 1 spsk. koldpresset jomfruolivenolie på en pande og rist boghvedekernerne sprøde deri. Drys med lidt salt og steg videre til kernerne knaser, når du smager på dem. Lad dem køle lidt af mens du laver dressingen.
- Rør 3 spsk. olivenolie godt sammen med æbleedikke, honning og salt og peber. Smag på dressingen og smag eventuelt til med yderligere olie, eddike og honning, indtil den smager syrlig sødt.
- Fordel dressingen over salaten og drys med de sprøde boghvede kerner.