Den sprøde mandelflager tilføjer lidt knas til den friske salat. (©DR)

Salat med bagte ferskner og ricotta

Denne salat blev Anne inspireret til i Montana i USA. Den dejlige salat består blandt andet af ferskner, spinat og ost og er super nem og hurtig at lave.

Tilberedningstid: 35 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Salat

  • 3-4 stk. ferskner
  • 100 g spinat
  • 125 g ricotta
  • 1 dl mandelflager
  • 1 bundt basilikum

Dressing

  • 1 stk. citron
  • 5 spsk. koldtpresset jomfruolivenolie
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

  1. Skær fersknerne i halve, fjern stenen, læg de halverede ferskner på bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 25 min ved 200 grader. 
  2.  Lad dem køle af til de er lune før du skærer dem i både. Fordel spinaten på et fad, fordel de lune, bagte ferskenbåde henover, drys med masser af ricotta, mandelflager og frisk basilikum. 
  3.  Pisk eller ryst alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salater, der serveres med det samme.