Salat med bladbeder, valnødder og tahindressing
Denne opskrift er med bladbederne, men disse kan også erstattes af frisk spinat, grønkål eller andet grønt. Kan du ikke skaffe tahin, så brug en god sennep i dressingen i stedet.
Tilberedningstid:
15 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 5-6 bladbeder
- 1 krølsalat
- 12 dadler
- 1 dl valnøddekerner
- 3 spsk. tahin
- 1 citron
- 3 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
- 2-3 spsk. vand
- 1-2 tsk. flydende honning
- 1 knivspids salt
Fremgangsmåde
- Skær bladbeder og salat i mundrette stykker og bland dem. Fordel det på et fad.
- Skær dadler i mindre stykker og fordel henover.
- Rist valnødderne gyldne på en tør pande og lad dem køle af.
- Rør tahin med saft fra ½ -1 citron efter smag, samt olie, lidt vand, honning og salt, til du har en lind og velsmagende dressing.
- Fordel den over salaten og drys med valnøddekernerne.