Den lækre salat med bagt græskar, grønkål og hasselnødder, som Adam Aamann lavede i Madmagasinet. (©DR)

Salat med grønkål, græskar, tyttebær og hasselnødder

I Madmagasinet lavede Adam Aamann en række opskrifter med nødder, som både er sunde og smager godt som snacks eller i madlavningen - bl.a. som i denne fyldige og farverige salat med grønkål, bagt græskar og hasselnødder.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Citronfløde

  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 stk. usprøjtet citron, saft og skal
  • havsalt og friskkværnet peber

Tyttebær

  • 6 spsk. frosne tyttebær
  • 1 spsk. sukker

Salat

  • 0,25-0,5 stk. hokkaido græskar
  • 8 blade grønkål
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 1-2 stk. syrlige røde æbler
  • 1 stk. lille rødløg
    (eller skalotteløg)

Dressing

  • 1-2 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Citronfløde:
    Riv citronskal og pres saften i fløden, kom salt og peber i og rør èn enkelt gang rundt i fløden. Lad den stå 30-40 min og tykne imens du laver resten. 
  2. Tyttebær:
    Vend de frosne tyttebær med sukkeret i en lille skål. 
  3. Salat:
    Skyl og rib grønkålsbladene ved at fjerne stokken. Snit dem fint med en skarp kniv. Krydr dem med salt og peber og knug dem grundigt, så de trækker salt og smag til sig. 
  4. Skær græskarer i 1,5 cm tykke skiver og steg dem hårdt på en pande i olivenolie, til de er mørke og møre. Krydr dem med salt og peber. 
  5. Skær løg og æbler i tynde skiver eller tern. Hak hasselnødderne groft. 
  6. Bland nu grønkål, løg, æbler og hasselnødder med æbleeddike og olivenolie, og smag til. 
  7. Anretning:
    Læg grønkålsblandingen på et fad og fordel de stegte græskar rundt om og i salaten, drys med de råsyltede tyttebær og hæld citronfløden over salaten i små striber. Server.