Denne farverige salat liver ethvert middagsbord op og er et anderledes alternativ til en sommersalat - som du kan plukke til ude i det fri. (©DR)

Salat med hybenroser, gul snerre & råsyltede ribs

Måske en af de smukkeste og mest velsmagende salater sommeren kan byde på. De aromatiske hybenroser er ikke bare smukke, de dufter og smager også helt vidunderligt. I kombination med grøn salat, gul snerre og råsyltede ribs, får man en velsmagende salat der pynter på ethvert middagsbord.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stort salathoved
  • 16 hybenroser
  • 12 gul snerre
  • 1 dl valnøddekerner
  • 1 dl ribs
  • 3 spsk. flydende honning
    (eller efter smag)
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • Et drys salt
  • Et drys peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl salathovedet godt, slyng det tørt og bræk det i passende mundrette stykker.
  2. Pil bladene af hybenroserne og bland dem med den grønne salat.
  3. Bland blomsterne fra gul snerre i.
  4. Rist grofthakkede valnødder gyldne på en tør pande og lad dem køle af.
  5. Kom ribsene i en skål sammen med honningen og rør det godt sammen. Ribesene må gerne begynde at safte.
  6. Tilsæt æbleeddike, olie, salt og peber og rør godt rundt til du har en lækker dressing. Smag på den, så du rammer en syrlig sød smag. Måske skal der justeres lidt med honningen, alt efter hvor syrlige dine ribs er.
  7. Fordel ribsdressingen over salaten og drys med de ristede valnødder.
  8. Servér salaten med det samme.