En smuk salat som denne kan lyse et helt bord op. (©DR)

Salat med kålskud, høvinaigrette og stegte østershatte

Kålskud og vinagrette passer perfekt sammen i denne opskrift på en sommer-salat, som Thomas Hermans lavede i programmet 'Dyrk, høst, spis - Byhaver med Herman og Hertz'

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Salat

  • 200 g kålskud
    (rødkål, grønkål og violet grønkål)
  • 10 stk. tallerkensmækkerblomster
  • 10 stk. kålblomster
  • 20 stk. persilleblade
  • 10 stk. rucolablomster

Stegte østershatte

  • 150 g østershatte
  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 kvist timian
  • 1 spsk. smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Croutoner

  • 75 g lyst brød
  • 100 g smør
  • 2 spsk. neutral olie
  • 1 tsk. salt

Brændt hø-vinaigrette:

  • 2 stk. håndfulde
  • 2 dl olie
  • 2 spsk. sennep
  • 1 tsk. rørsukker
  • 4 spsk. chardonnayeddike
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Gør kålskuddene klar:
    Vask kålskuddene og børst blomsterne fri for evt. insekter.

  2. Stegte østershatte:
    Pluk østershattene i mindre stykker og steg dem først i olie, indtil de har fået lidt farve. Derefter tilsættes smørret sammen med fint snittet skalotteløg og hakket timian. Når smørret er blevet brunt, og svampene er gyldne, smages de til med salt og peber.

  3. Croutoner:
    Steg croutonerne gyldne i brusende smør og olie ved jævn varme, så smørret ikke brænder på. Sigt smørret fra de ristede croutoner og dryp dem herefter af på lidt køkkenrulle. Drys de varme croutoner med lidt salt.

  4. Brændt hø-vinaigrette:
    Brænd høet af og blend asken sammen med olien til den er helt sort. Sigt den sorte olie over i en skål og pisk den med sennep, sukker, chardonnayeddike

  5. Anretning:
    Anret salaten med kålskud, stegte østershatte, croutoner, blomster, persilleblade og brændt hø vinaigrette.