Salat med nektariner og serranoskinke (©DR)

Salat med nektariner og serranoskinke

En lækker, frisk salat med nektarinstykker toppet med sprødstegt serranoskinke og pinjekerner.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Salat

  • 200 g Blandede salater
    (fx rucola, sennepssalat og feldsalat)
  • 1-3 stk. nekatriner
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • 1 smule frisk hvidløg
    (forårsløg kan også bruges)
  • 2-4 skiver serranoskinke
  • 1 smule blandede friske krydderurter
    (fx basilikum, mynte og bredbladet persille)

Dressing

  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 smule sherryeddike
  • 1 smule honning
  • 1 smule salt
  • 1 smule friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

  1. Bland salaterne på et fad. Skær nektarinerne i både og fordel dem over salaten. 

  2.  Rist forårsløg eller hvidløg gyldne i olie på en pande. Steg tynde skiver serranoskinke på en pande i lidt olie til det er knasende sprødt. Læg løg og skinke til afdrypning på køkkenrulle.

  3. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og hak krydderurterne meget groft.

  4. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen til en ensartet dressing. Fordel, løg, krydderurter og dressingen over salaten og drys derefter med de ristede pinjekerner og den sprøde skinke