Prøv en frisk og asiatisk smagende salat som tilbehør til din mad. (©DR)

Salat med pak choy, grønne asparges og asiatisk vinaigrette

Sprød og lækker salat med syrlig dressing. Thomas Hermans opskrift fra programmet 'Dyrk, høst, spis - Byhaver med Herman og Hertz'

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 stk. bundt thaibasilikum
  • 10 stk. grønne asparges
  • 200 g pak choy blade
  • 1 stk. lime
  • 0,5 stk. appelsin
  • 2 spsk. sort sesam
  • 1 spsk. fishsauce
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Rist sesam på en tør pande et par minutter til det dufter.

  2. Pisk saft af lime, appelsin, fiskesauce, sesamolie, sukker og lidt salt sammen. Vend den ristede sesam i vinaigretten.

  3. Vask pak choy, thai basilikum og asparges. Skær asparges i tykke stykker og et par af dem skæres på langs på en skarp mandolin. De tynde asparges strimler lægges i isvand til de krøller og bliver sprøde.

  4. Anret pak choy med asparges, thai basilikum og overhæld det med den asiatiske vinaigrette.