En anderledes salat med perlespelt, rødbeder og lækker cremet feta. Foto: DR (©DR)

Salat med perlespelt og rødbeder

En lækker, sund og anderledes salat med rødbeder og perlespelt og cremet feta på toppen. Adam Aamann lavede denne nemme opskrift i programmet 'Madmagasinet'

Rødbederne skal bare to timer i ovnen, men de passer sig selv.

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. rødbeder
  • 2-3 stk. æbler
  • 250 g perlespelt
  • 2 stk. rødløg
  • 2 stk. porrer
  • 1 bundt dild
  • 150 g gedefeta
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1/2 tsk. salt
    (efter smag)
  • 1 smule peber
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Vask rødbederne, men skræl dem ikke. Bag dem i 2 timer ved 180 grader i ovnen.
  2. Pil skællen af rødbederne og skær dem i fine tern på ca 0,5 cm x 0,5 cm.. 
  3. Kog perlespelten i en gryde, som er fyldt med vand, til spelten er dækket. Tilsæt evt. lidt salt og kog det i 15-20 minutter, til det er færdigt.
  4. Hæld det overskydende vand fra, og de er klar til servering.
  5. Toppen skæres af porrerne, den hakkes fint, sauteres i lidt olie og smages til med salt og peber.
  6. Vend perlespelten med porretoppen, olivenolie, æbleeddike, salt, peber, finthakket æble, rødbede og masser af dild. Server med smuldret gedefeta på toppen.