Smagfuld og lækker salat af Adam Aamann med bagte rødbeder, valnødder og blåskimmelost. (Foto: DR ©DR)

Salat med rødbeder, blåskimmelost og nødder

Blåskimmeloste er fantastiske smagsgivere i et køkken, og den skarpe smag bliver både mild og lækker, når den blandes i for eksempel salater og saucer. Denne nemme salat er en lille smagseksplosion med de sød/sure rødbeder, sprøde nødder og cremede ost. Salaten kan både fungere som tilbehør eller som et let måltid i sig selv. Adam Aamann lavede salaten i et afsnit af DR-programmet 'Madmagasinet', som havde fokus på ost.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 600 g friske rødbeder
  • 1 dl balsamisk æbleeddike eller balsamicoeddike
  • 2 spsk. honning
  • 1 dl bredbladet persille
  • 120 g Blå Kornblomst (blåskimmelost)
  • 70 g valnødder
  • 2-3 håndfulde babyspinatblade
  • En smule havsalt
  • En smule friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Vask rødbederne godt, men skræl dem ikke endnu.
  2. Pak de vaskede rødbeder ind i bagepapir, så det bliver en lille pakke. Læg pakken i et ildfast fad og bag rødbederne i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer, til de er helt møre.
  3. Når de er kølet lidt af, pilles skrællen af, og rødbederne skæres i grove stykker.
  4. Rist valnøddekernerne i ovnen ved 150 grader i ca. 10 min.
  5. Tag dem ud af ovnen og knus dem groft med hænderne, når de er kølet lidt af.
  6. Sæt eddiken og honningen over i en kasserolle og kog det ned til ca. 1/2 dl.
  7. Tilsæt rødebedestykkerne og kog væsken ind til en sirupskonsistens, så rødbederne glaseres.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Lad rødbederne stå i 5 minutter, så de ikke er brandvarme.
  10. Kom persillebladene ned til rødbederne lige før servering og vend rundt.
  11. Kom babyspinaten i og vend det hele rundt et øjeblik. (OBS: Det er vigtigt, at spinaten ikke falder for meget sammen i varmen, da den ellers vil afgive for meget væske).
  12. Smulder blåskimmelosten i grove stykker ud over anretningen og kom de ristede og knuste valnødder ud over.

TIP: Salaten bør serveres straks, når den er 'samlet'.