Salat med rødbeder, blåskimmelost og nødder
Blåskimmeloste er fantastiske smagsgivere i et køkken, og den skarpe smag bliver både mild og lækker, når den blandes i for eksempel salater og saucer. Denne nemme salat er en lille smagseksplosion med de sød/sure rødbeder, sprøde nødder og cremede ost. Salaten kan både fungere som tilbehør eller som et let måltid i sig selv. Adam Aamann lavede salaten i et afsnit af DR-programmet 'Madmagasinet', som havde fokus på ost.
Tilberedningstid:
2 timer, 30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 600 g friske rødbeder
- 1 dl balsamisk æbleeddike eller balsamicoeddike
- 2 spsk. honning
- 1 dl bredbladet persille
- 120 g Blå Kornblomst (blåskimmelost)
- 70 g valnødder
- 2-3 håndfulde babyspinatblade
- En smule havsalt
- En smule friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vask rødbederne godt, men skræl dem ikke endnu.
- Pak de vaskede rødbeder ind i bagepapir, så det bliver en lille pakke. Læg pakken i et ildfast fad og bag rødbederne i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer, til de er helt møre.
- Når de er kølet lidt af, pilles skrællen af, og rødbederne skæres i grove stykker.
- Rist valnøddekernerne i ovnen ved 150 grader i ca. 10 min.
- Tag dem ud af ovnen og knus dem groft med hænderne, når de er kølet lidt af.
- Sæt eddiken og honningen over i en kasserolle og kog det ned til ca. 1/2 dl.
- Tilsæt rødebedestykkerne og kog væsken ind til en sirupskonsistens, så rødbederne glaseres.
- Smag til med salt og peber.
- Lad rødbederne stå i 5 minutter, så de ikke er brandvarme.
- Kom persillebladene ned til rødbederne lige før servering og vend rundt.
- Kom babyspinaten i og vend det hele rundt et øjeblik. (OBS: Det er vigtigt, at spinaten ikke falder for meget sammen i varmen, da den ellers vil afgive for meget væske).
- Smulder blåskimmelosten i grove stykker ud over anretningen og kom de ristede og knuste valnødder ud over.
TIP: Salaten bør serveres straks, når den er 'samlet'.