Du kan variere tilbehøret alt efter sæsonen. Bavette egner sig også til grill. (©DR)

Salat på bavette

Bavette er en, for nogen, ukendt udskæring, som har masser af smag. Det mørkerøde kød har masser af smag og struktur, og det kan få en fantastisk stegeskorpe, da det skal have masser af varme på kort tid.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1,2 kg bavette
  • 300 g skorzonerødder
    (kan erstattes med persillerod)
  • 300 g bolschebeder
  • 300 g majroe
  • 4 stk. løg
  • salt og peber
  • 1 stk. citron
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Bavetten steges ved hård varme. Cirka 8-10 min på hver side. Kødet skal være rødt /medium. 
  2. Hviler cirka 15 minutter under et klæde inden servering. 
  3. Grøntsager og løg skæres i mundrette stykker. Vendes i olie, salt og peber. 
  4. Grøntsager og løg bages i ovnen ca. 20-25 minutter ved 200 grader. De må gerne have lidt bid. 
  5. Det hele anrettes på et fad. Kødet skæres i tynde skiver og anrettes ovenpå salaten. 
  6. Pres lidt citron og olie på serveringen til sidst, og krydr kødet med lidt ekstra salt.