Salat, parmaskinke og gorgonzola
En salat fyldt med friske, velsmagende ingredienser og en vidunderlig balsamico/akaciehonning dressing. Server salaten som tilbehør til aftensmaden.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
3 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Salat
- 250 g blandede salater
- 1 smule pinjekerner
- 6-8 skiver parmaskinke
- 1-2 stk. pærer
- 1 smule friske dadler
- 1 smule gorgonzola
- 1 smule forårsløg
Dressing
- 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
- 1 smule god balsamico
- 1 smule akaciehonning
- 1 smule salt
- 1 smule friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Salaterne plukkes i stykker og lægges på et fad. Pinjekernerne ristes gyldne på en tør pande. Parmaskinken steges i store stykker i en god olie, til de er gyldne og sprøde.Pærerne skæres i tynde både og blandes med salaten. Dadlerne skæres i mundrette stykker og fordeles ovenpå salaten sammen med små bidder af gorgonzola.
- Bland den koldpresset jomfruolivenolie med en god gammel balsamico og akaciehonning. Tilføj salt og peber efter behov.
- Drys salaten med finthakket forårsløg, ristede pinjekerner og den sprøde parmaskinke. Hæld dressingen over salaten og servér den med det samme.