Skøn salat med parmaskinke, pinjekerner og gorgonzola. (©DR)

Salat, parmaskinke og gorgonzola

En salat fyldt med friske, velsmagende ingredienser og en vidunderlig balsamico/akaciehonning dressing. Server salaten som tilbehør til aftensmaden.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 3 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Salat

  • 250 g blandede salater
  • 1 smule pinjekerner
  • 6-8 skiver parmaskinke
  • 1-2 stk. pærer
  • 1 smule friske dadler
  • 1 smule gorgonzola
  • 1 smule forårsløg

Dressing

  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 smule god balsamico
  • 1 smule akaciehonning
  • 1 smule salt
  • 1 smule friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Salaterne plukkes i stykker og lægges på et fad. Pinjekernerne ristes gyldne på en tør pande. Parmaskinken steges i store stykker i en god olie, til de er gyldne og sprøde.Pærerne skæres i tynde både og blandes med salaten. Dadlerne skæres i mundrette stykker og fordeles ovenpå salaten sammen med små bidder af gorgonzola. 

  2. Bland den koldpresset jomfruolivenolie med en god gammel balsamico og akaciehonning. Tilføj salt og peber efter behov.  
  3. Drys salaten med finthakket forårsløg, ristede pinjekerner og den sprøde parmaskinke. Hæld dressingen over salaten og servér den med det samme.