De rå salcicce-pølser. Steg, grill eller kog dem med i gryderetter. (©DR)

Salcicce - italienske pølser

Salcicce er de skønneste italienske pølser med pancetta, masser af krydderurter og en dyb og fyldig smag. Få her Camilla Plums opskrift på de smagfulde pølser, der kan bådes grilles, steges eller bruges i gryderetter. Portionen er stor, men pølserne kan sagtens fryses og holde sig i et halvt år. Så har du altid friske pølser.

Tilberedningstid: Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 2 kg pancetta
    (eller andet tørret svinekød af god kvalitet)
  • 3 løg
  • 1 stor håndfuld timian
  • helt hvidløg
  • 2 spsk. sort peber, hel
  • 6 laurbærblade
  • 7,2 kg fedt, hakket svinekød
  • 2 stærke chili
  • 1 stor dusk rosmarin
  • 100 g salt
  • 4 dl røvin

Fremgangsmåde

  1. Hak det hele gennem kødhakkeren en gang på den grove skive. Rør til en fars med hænderne.
  2. Steg en prøvedelle på panden og juster krydringen. Prop farsen i tarme, og drej af til små pølser.
  • TIP: Pølserne kan koges, steges og giver fantastisk smag til alle solide retter med bønner, kartofler osv. Også skønne til brunch. Holder min 6 måneder på frost.