De saltede tallerkensmækkerfrø er skønne i bl.a. salater. (©DR)

Saltede tallerkensmækkerfrø

Når jorden under en tallerkensmækkerplante i løbet af sommeren bliver dækket af et tæppe af modne frø, skal man samle og tørre til næste år. Men frøene kan også spises - før de falder af planten. Saml dem, mens de stadig sidder i klaser på planten, og sylt dem som en meget aromatisk - og meget billig - erstatning for capers. Camilla Plum viser hvordan.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 20 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • friske tallerkensmækker
  • groft salt

Fremgangsmåde

  1. Mål tallerkensmækker frøene og bland dem med halvt så meget groft salt. Gnub det lidt med fingrene og pak det tæt i sylteglas. Lad det trække en uges tid. 
  2. Skyl saltet og den lage, der har dannet sig, af i et dørslag og gnub med nyt salt. Gentag en gang mere. 
  3. Stil det til lagring i mindst en måned. Man kan lade frøene blive i saltet eller tage dem op, skylle dem i koldt vand, lægge dem til tørre på et viskestykke og pakke dem i glas, dækket af olivenolie. 
  4. Brug de salte tallerkensmækker i tapenade, salsaer, salater, på hakkebøffer, og overalt hvor man ville bruge capers.