De ristede nødder er lækre som snacks eller som topping til salater. (©DR)

Saltristede nødder - saltede hasselnødder

I programmet Madmagasinet lavede Adam Aamann en række opskrifter med nødder, som både er sunde og smager godt i et væld af retter. Her ristes nødderne med salt, som gør dem sprøde og giver dem en dejlig smag. Brug nødderne som snack eller som topping på eks. salater eller andre retter.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 125 g nødder
  • 6 spsk. vand
  • 0,5 spsk. salt
    (12-14 g)

Fremgangsmåde

  1. Bland vand og salt og kog det op. 
  2. Hæld nødderne (her er brugt hasselnødder) op i et fad og hæld saltlagen over. 
  3. Kom fadet i ovnen ved 150 grader i 10-15 minutter til vandet er fordampet og kun salt sidder tilbage på nødderne. Smag dig evt. frem ift. hvor længe de skal have. Hvis du gerne vil riste nødderne vil lavere grader, så skal de have længere tid. 
  4. Lad køle og nyd som snack eller som topping på eks. salater.