Server samosaerne sprøde og lune. (©DR)

Samosa uden kød

Samosaer smager skønt som et måltid i sig selv, men de er også gode som snack eller en appetizer. Prøv denne opskrift på lækre vegetariske samosaer med kartofler, spinat og karrypasta.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g kogte kartofler
  • 30 g smør
  • 100 g spinat
  • 2 tsk. mild karrypasata
  • 1 tsk. sort sesam
  • ½ citron, saft heraf
  • salt og peber
  • 3 plader filodej

Fremgangsmåde

  1. Skær kartoflerne i små terninger og steg dem og spinaten i halvdelen af smørret sammen med karry. Krydr med sesam, citronsaft, salt og peber. Skær hver plade filodej i 3 lange strimler.
  2. Læg en skefuld fyld i venstre hjørne af strimlen og fold den sammen til en trekant. Fold skiftevis mod højre og venstre, til fyldet er pakket helt ind i hele strimlen.
  3. Pensl fillodejtrekanten med resten af smørret og bag i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
  4. Overrask foreksempel med samosaer på en romantisk picnic!