En anderledes æblekage med bl.a. tvebakker som den laves på Samsø. (©DR)

Samsø æblekage

James og Adam Price lavede i programmet 'Egnsretter II' denne lækre opskrift på en anderledes æblekage fra Samsø: Samsø æblekage, som er en bagt kage med blandt andet tvebakker. Smager fantastisk med flødeskum på toppen.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 30 stk. tvebakker
  • 0,5 kop rismel
  • 120 g smør
  • 2 stk. æg
  • 340 g sukker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 1 stk. hel muskatnød
  • 1 l sødmælk
  • 6 stk. æbler
  • 100 g frugt gele
    (efter smag)

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne og snit dem i mindre stykker. Knus tvebakkerne og kom dem i en skål.

  2. Smørret smeltes i en gryde, og sødmælken kommes ved og lunes. Hæld mælk og smør over tvebakkerne og bland sukkeret i. Lad massen stå lidt, til tvebakkerne er opblødte og tilsæt så æggene, rismel, kardemomme og revet muskatnød. Bland det hele godt og rør derpå æblestykkerne i.

  3. Fordel massen i to forme, der er foret med bagepapir. Bag dem en time med 170 grader. Når kagerne er kølet af, kommes der flødeskum og klatter af gelé på toppen.