Sarde in saor
Sarde in saor er en venetiansk klassiker med sardiner, rosiner og pinjekerner. Retten er sur-sød og spises til godt brød som en snack eller forrret. Opskriften stammer fra programmet Spise med Price på tur.
Sarde in Saor må gerne trække natten over i køleskabet.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 600 g rensede og udbenede sardiner
- 2 dl hvidvinseddike
-
1 spsk.
sukker
(eller efter smag)
- 600 g salatløg
- 2 stk. laurbærblade
- 50 g sultanarosiner
- 50 g pinjekerner
- 3-4 spsk. olivenolie
- 1 håndfuld hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
-
ca. 2 dl
jordnøddeolie
(til stegning)
Fremgangsmåde
- De rensede sardiner vendes i mel som er krydret med salt og peber. Steg dem i til de er gyldne rigeligt jordnøddeolie i en pande med høje sider. De skal nærmest fritere. Det må muligvis gøres af flere omgange alt efter pandens størrelse. Efterhånden som de bliver færdige afdryppes de og lægges på en stor tallerken eller et fad.
- Løgene skæres i tynde både og sauteres langsomt på en pande i olivenolien sammen med laurbærbladene. Løgene skal nærmest ende med at være en gylden "kompot". Kom hvidvinseddiken på, lad den koge op så lidt af den skarpe syre fordamper og smag så til med sukker, salt og peber. Retten skal være sur-sød, - måske lidt til den syrlige side.
- I et serveringsfad lægges først et lag sardiner, derpå løg, så et drys af sultanarosiner og pinjekerner. Og så fortsætter man til alt er brugt op, men afslutter med et lag løg. Lad Sarde in saor trække i køleskabet i nogle timer - gerne natten over.
- Spis dem ved stuetemperatur som en forret eller en frokostret sammen med lidt godt brød.