En god sovs kan man aldrig gå helt galt i byen med, og det gælder også ved denne sovs (©DR)

Sauce beurre blanc

Sauce beurre blanc er en sovs der kan bruges, til lige det slags kød man har lyst til. Dejlig nem at lave.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 3-4 stk. skalotteløg
  • 2 dl hvidvin
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 1 smule salt
  • 1 smule hvid peber

Fremgangsmåde

  • Hak skalotteløgene ganske fint og kom dem i en lille gryde med hvidvin og eddike. Lad det koge ind til der er ca ½ dl tilbage. Si skalotteløgene fra.

  • Bring den reducerede væske i kog og tilsæt så det kolde smør lidt af gangen, mens der piskes kraftigt. Når al smørret er brugt op, bringes saucen næsten op til kogepunktet under stadig piskning, hvorefter den trækkes fra varmen, smages til med salt og peber og serveres omgående. 

TIP: Denne sauce kan varieres på et utal af måder. Bruger man rødvin og rødvinseddike, får man en sauce beurre rouge. Der kan også tilsættes forskellige slags finthakkede krydderurter. Hvis man har lidt muslingefond, kan man koge den ned sammen med hvidvinen og eddiken. Man kan også tilsætte den færdige sauce en spsk creme fraiche. Der er rigtig mange muligheder.