Sauce beurre blanc er særlig god til al slags fisk. (©Adobe Stock)

Sauce beurre blanc

Man kunne måske kalde sauce beurre blanc en slags lillebror til hollandaisen. Men i modsætning til denne, indgår der ikke æggeblommer, og derfor skiller den heller ikke så let. Den passer vældig godt til al slags fisk og kan varieres på mange måder.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 3-4 stk. skalotteløg
  • 2 dl hvidvin
  • ½ dl hvidvinseddike
  • lidt salt
  • friskkværnet hvid peber

Fremgangsmåde

Hak skalotteløgene ganske fint og kom dem i en lille gryde med hvidvin og eddike. Lad det koge ind til der er ca. ½ dl tilbage. Si skalotteløgene fra. Man kan også vælge at lade dem blive i saucen.

Bring den reducerede væske i kog og tilsæt så det kolde smør lidt af gangen, mens der piskes kraftigt. Når al smørret er brugt op, bringes saucen næsten op til kogepunktet under stadig piskning, hvorefter den trækkes fra varmen, smages til med salt og peber og serveres omgående.

TIP: Denne sauce kan varieres på et utal af måder. Bruger man rødvin og rødvinseddike, får man en sauce beurre rouge. Der kan også tilsættes forskellige slags finthakkede krydderurter, dild, estragon, basilikum etc.

Hvis man har lidt muslingefond, kan man koge den ned sammen med hvidvinen og eddiken. Man kan også tilsætte den færdige sauce en spsk creme fraiche. Der er rigtig mange muligheder.