Scampi fritti er en lidt mere delikat version af diverse fast foods. Den er fedtet, sprød og knasende men samtidig lidt af et værk. (©DR)

Scampi fritti

Denne knasende ret er kreeret af Adam Price. Den byder på sprøde jomfruhummerhaler, friteret persille og en tatarsauce lavet på jomfruhummermayonnaise. Et lækkert, syndigt måltid, der kan glæde de fleste.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 2 pers.

Ingredienser

Scampi fritti

  • 12 stk. jomfruhummerhale
  • 1 bundt kruspersille
  • 1-2 stk. citroner

Beignetdej til jomfruhummerhalerne

  • 250 g mel
  • 5 g salt
  • 2 spsk. smør
  • 1,5 dl øl
  • 1 spsk. cognac
  • 2 stk. æggehvider

Jomfruhummermayo (til tatarsauce)

  • 2-3 dl jomfruhummerolie
  • 2 stk. æggeblommer
  • 1 spsk. sherryeddike
  • 1 tsk. sennep

Tatarsauce (af mayo)

  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • 1,5 spsk. kapers
  • 2-3 stk. cornichons
  • 1 spsk. løg
  • 1 spsk. purløg
  • 1 spsk. persille
  • 0,5 stk. rød chili
  • 0,5 spsk. dijonsennep
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

Lav først beignetdejen:

  1. Mel og salt blandes, hvorpå øl, vand, smeltet smør og cognac piskes i, til en ensartet masse. Der må ikke være klumper i dejen. Lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time, hvorpå man folder to stiftpiskede æggehvider i.

Jomfruhummerhaler og mayo: 

  1. Jomfruhummerhalerne afskalles, sæt halerne på køl. 

  2. Brug skallerne til jomfruhummerolie til mayonnaise: Skallerne ristes af i lidt olie i en varm gryde. Hæld derefter neutral olie over så det dækker, og lad olien simre i 20-30 min. Olien sigtes og køles helt af. 

  3. Lav mayonnaise med olien: pisk æggeblommer, lidt salt, sherryeddike og sennep, og pisk dernæst olien i lidt ad gangen til mayonnaise.

Tatarsauce laves med jomfruhummermayonnaisen: 

  1. Rør mayonnaise og yoghurt sammen. Hak alle ingredienser fint, og rør dem i cremen. Smag til med salt og peber.

Afslutningsvis laves scampi fritti og den fritterede persille:

  1. Jomfruhummerhalerne dyppes i beignetdej, og friteres gyldne i varm olie. Fjern stilkene fra persillen, skyl og tør den grundigt og friter den i den varmeolie - men pas på, det sprutter. 

  • Tip: Server halerne med persillefrit, citronbåde og tatarsauce.