(©DR)

To scones - både søde og salte af samme dej

Med denne nemme og hurtige opskrift, kan du af samme dej lave salte scones med urter og skinke og søde scones med chokolade og mandler. Brødet bliver ikke bagt som enkelte scones, men i stedet som et helt madbrød, der kan brækkes i fire dele. Server sconesene som en del af en brunch.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 0 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 8 dl hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 5 tsk. bagepulver
  • 75 g smør
  • 4 dl mælk

Urtefyld

  • 3 dl hakkede friske krydderurter
    (f.eks. salvie, timian og persille)
  • 1 stk. citron

Chokoladefyld

  • 0,5 dl chokolade
  • 0,5 dl korender
    (kan udelades eller erstattes af rosiner)
  • 0,5 dl mandler

skinkefyld

  • 8 skiver lufttørret skinke
  • 250 g hytteost
  • 1 stk. skalotteløg
  • 5 stk. soltørrede tomater
  • 1 stk. frisk tomat
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 275 grader.

  2. Lav dejen:
    Bland de tørre ingredienser. Fordel fedtstoffet i blandingen og tilsæt mælken. Ælt dejen hurtigt. Tilsæt eventuelt mere mel, så dejen bliver smidig.

  3. Del dejen i to dele, og smag den ene del til med urter og den anden med dessertblandingen.

  4. Rul hver dej ud til to brød, der er 1-2 cm høje. Skær dem i fire stykker, men ikke helt igennem. Prik huller i dejen med en gaffel. Bag dem i 12-15 minutter, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.

  5. Tilbehør til urtescones: Skræl og hak løget fint, skær de soltørrede og den friske tomat i små tern. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt og lidt friskkværnet sort peber. Servér hytteost og skinke til urtesconsene.

    TIP: Server eventuelt lidt piskefløde og syltetøj til dessertsconsene.