Små skotske kødboller. (©DR)

Scotch Eggs

En klassisk skotsk type kødboller er scotch eggs, hvor fars pakkes omkring vagtellæg. Her laves først en velegnet fars, som til frikadeller. Prøv også at bruge grønne asparges sammen med vagtelæggene, eller andre grøntsager. Denne version af scotch eggs lavede Anne Hjernøe, da hende og Anders Agger besøgte Skotland som en del af Brexitland.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 400 g hakket kød efter smag
  • 1 stor tsk. flagesalt
  • et godt drys friskkværnernet peber
  • 1 stort æg
  • 2-3 spsk. rasp
  • 1-1½ dl mælk
  • 1 stort løg
  • 1 bakke vagtelæg
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 stor bakke cherry tomater

Fremgangsmåde

  1. Rør kødet sejt med salt. Vælg evt. en klassisk flæsk/kalve fars, eller brug lam, vildt eller okse. 
  2. Tilsæt friskkværnet sort peber, æg, rasp og mælk, og rør farsen godt sammen. 
  3. Kom revet løg i, rør farsen igennem og lad den hvile køligt, mens du koger vagtelæg i ca. to minutter, køler dem af i koldt vand og piller dem. 
  4. Knæk enderne af de grønne asparges. Pak nu de pillede vagtelæg ind i farsen og stil dem på bagepapir på en bageplade. 
  5. Pak også fars om midten af aspargesene og læg dem ved siden af. 
  6. Kom cherrytomaterne i en form foret med bagepapir, prik dem med en gaffel. 
  7. Bag tomater, æg og asparges i ovnen ved 220 grader i ca. 15-20 minutter.