Seekh kebab curry med lammekød er rigtig hyggemad med masser af smag. (©DR)

Seekh kebab curry

Denne skønne opskrift på seekh kebab curry med lammekød og masser af krydderier, lavede kok Søren Ejlersen sammen med Asma Shah fra Pakistan i tema-lørdagen 'Vi elsker Brøndby'. Få opskriften her og server en krydret aftenret med masser af smag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 skiver hvidt brød uden skorpe
  • 1 kg hakket lammekød
  • 6 stk. løg
  • 4-6 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk ingefær
  • seekh kebab masala krydderi efter smag
    (kan købes i en pakistansk bazaar)
  • salt efter smag
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stk. rød chili
  • 1 spsk. garam masala
    (kan købes i en pakistansk bazaar)
  • 1 bundt frisk koriander
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Læg brødet i blød i vand. Lad dem trække i ca. 3 minutter, og klem så vandet ud.   
  2. Bland kødet med 1 hakket løg, 1 spsk. hakket hvidløg, 1 spsk. hakket ingefær, ½ pakke seekh kebab-krydderier , ½ tsk. salt og brødet.  
  3. Hæld blandingen i en foodprocessor, og kør, til ingredienserne er fint mikset. Tag blandingen ud, og form den til små pølseformede seekh kebabs på størrelse med en tommelfinger.  
  4. Steg kebabberne på en pande med lidt olie. Vend dem, når de bliver brune. 
  5. Steg imens resten af løgene i lidt olie i en gryde. Tilsæt tomater, 1 spsk. ingefær og 1 spsk. hvidløg, når løgene er møre, og lad det stege i 10 minutter.
  6. Kom chili, salt, gurkemeje og garam masala i, og steg det med i 10 minutter. 
  7. Kom herefter kebabberne i (vær forsigtig, da de hurtigt kan gå i stykker), og lad det stå og sautere i 10 minutter.  
  8. Skru ned for varmen, og lad det simre – hold øje med, at det ikke brænder på! Kom til sidst 1 dl vand i, lad det simre, og drys korianderblade i retten før servering. Nyd gerne med med fladbrød til.