Hjemmelavede og helt friske fiskefrikadeller smager fantastisk. (©DR)

Sejfrikadeller med pasta og stegt kål

Da Nikolaj og Jørgen var ved Det Gule Rev, fangede de friske sej og lavede dem blandt andet til disse lækre fiskefrikadeller. Sejdellerne blev serveret med hjemmelavet pasta og stegt kål til.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 400 g sejfilet
  • salt og peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1/4 løg
  • 2 spsk. hvedemel
  • smør og olie til stegning

Pasta og kål

  • 200 g pastadej
  • ½ spidskål
  • 3-4 kviste bredbladet persille

Fremgangsmåde

  1. Hak sejkødet med en stor tung kniv, så det bliver hakket helt fint. Kom i en skål og rør sejt med salt og peber. 
  2. Slå ægget i og tilsæt løg og mælk og rør sammen. Tilsæt også mel og rør godt.
  3. Smelt smør og olie på en pande. Form fine fiske frikadeller med en ske og steg dem gyldne på alle sider. Lad dem herefter stege ved moderat varme til de stegt næsten igennem.
  4. Rul pastadejen tyndt ud på et meldrysset bord. Skær i brede strimler og kom disse i kogende let saltet vand. 
  5. Kom imens olien i en kasserolle og varm op. Snit kålen groft og steg i olien. Krydr med salt og peber. 
  6. Løft nu pastaen op og tilsæt til gryden. Drys hakket persille i og vend sammen. 
  7. Server pastaen med frikadellerne og gerne citronbåde ved siden af.

Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter