Stegte selleribøffer med grønne bønner er dejlig og sund hverdagsmad. (©DR)

Selleribøffer med grønne bønner

Kok og klinisk diætist Heidi Rydahl Lyngbæk lavede i programmet U-turn denne opskrift på selleribøffer med grønt tilbehør til. Opskriften er både sund og nem hverdagsmad.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

Selleribøffer

  • 1 stk. knoldselleri
    (ca. 500 g)
  • 50 g kikærter, tørre
    (eller 100 g. drænede fra dåse)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. kvark
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. olie
  • 10 g parmesan
  • 40 g rugmel

Grønt

  • 200 g frisk spinat
  • 200 g brune champignon
  • 200 g grønne bønner
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 1 tsk. olie
  • frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Selleribøffer:
    Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand i 10 timer dagen før. Du kan også koge dem på forhånd eller sæt dem over til kogning som det første. De skal koge i ca. 20-25 minutter. 
  2. Skær skrællen af sellerien og riv stykkerne på et rivejern. Bland sellerien med presset hvidløg, revet parmesan og æg. 
  3. Blend kikærterne med kvark og citronsaft og smag til med peber. Vend det i selleriblandingen og tilsæt herefter rugmel. Lad det trække på køl i 5 minutter. 
  4. Form massen til 2 store eller 4 mindre bøffer. Steg dem på panden i olien på mellem varme i ca. 5-8 minutter på hver side. Du kan også brune dem af på hver side og sætte dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. 
  5. Grønt:
    Rens og del svampene i kvarte. Vask spinat og persille. Skær enden af bønnerne, hvis de er friske og del dem eventuelt i to. Varm olien og brun svampene af. Tilsæt bønnerne og eddiken. Lad det stege i 1 minut. Tilsæt det friske spinat lige inden servering. 
  6. Server oven på selleribøffen med friskhakket persille. 

Energifordeling i retten:

Denne opskrift giver to portioner. Én portion indeholder ca: 475 kcal

Protein 48,4 g - 22%

Fedt 30,3 g - 29%

Kulhydrat 89,8 g - 41%

Kostfibre 41 g - 8%


Øg med 100 kcal (til måltider på 575 kcal og 675 kcal):

• Tilsæt 10 g parmesan og 15 g tørrede kikærter ekstra til ”farsen” og/eller to smagsgivere fra listen