Forkæl venner og familie med en smagfuld sellerisuppe. (©DR)

Sellerisuppe

I 'Madmagasinet' lavede kok Adam Aamann denne opskrift på en smagfuld sellerisuppe, der er både hurtig og nem at lave. Dejlig hverdagsmad, med fuld knald på smagen.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Sellerisuppe

  • ½ knoldselleri
  • 2 små skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 mellemstore kartofler
  • 2 dl sødmælk
  • 8 dl hønsefond
  • 2 dl fløde
  • 3 spsk. olivenolie
  • 7-8 kviste frisk timian
  • lidt frisk citronsaft
  • salt og friskkværnet, sort peber

Fyld til suppen

  • 2 skiver daggammelt brød
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • persilleolie - olie blendet med frisk persille

Fremgangsmåde

Sellerisuppe

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.
  2. Bind timian til et lille bundt med en bomuldssnor.
  3. Skræl og skær knoldsellerien i tern på ca 1x1cm.
  4. Hak skalotteløgene groft, pil hvidløgene og snit dem i skiver.
  5. Varm en gryde op med olivenolien og sautér selleriternene heri i 5-6 min. til de er skvattet en smule sammen men uden at tage farve. Tilsæt derefter skalotte- og hvidløg og sautér yderligere i 2 min. Tilsæt en smule salt og friskkværnet peber.
  6. Hæld hønsefond, mælk og fløde på, tilsæt kartoflerne og den sammensnørede timian. Kog suppen op og kog det til alt er helt mørt – ca. 25-30 min.
  7. Tag timianbundet op og blend suppen helt glat i en blender (husk at starte ved lav hastighed, da den varme suppe kan blæse op af blenderen, hvis der er fuld skrue på) eller med en stavblender.
  8. Varm suppen op igen og smag den grundigt til med salt, peber og lidt citronsaft.
  9. Server suppen rygende varm med godt brød eller fyldet her til.

Fyld

  1. Riv hvidløget på et rivejern eller pres det og rør det ud i olivenolien.
  2. Skær det daggamle brød i små tern og vend det i olien. Bag croutonerne sprøde og gyldne i ovnen ved 150 grader i 12-15 min. Drys på den varme suppe og dryp evt. med persilleolie.