Smagfuld sellerisuppe med sprødt drys er skøn at varme sig på. (©DR)

Sellerisuppe med grønkålschips og krydderolie

I DRKs Kogeskole blev denne sellerisuppe med grønkålschips og krydderolie til. Suppen er fuld af smag og toppes med sprødt drys. Server i de kolde vintermåneder og få varmen.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Sellerisuppe

  • 1 knoldselleri
  • 5 kartofler
  • 1 porre
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2-1 tsk. paprika
  • 1 laurbærblad
  • 1 l hønse- eller grønsagsbouillon
  • 1 1/2 - 2 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. revet citronskal til pynt

Grøn krydderolie

  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1-1/2 dl olivenolie
  • skal af 1/2-1 usprøjtet citron
  • lidt salt

Grønkålschips

  • 200 g grøn eller rød grønkål
    (eller palmekål)
  • 2-3 spsk. smagsneutral olie
  • lidt salt

Fremgangsmåde

Sellerisuppe

  1. Skræl selleri og kartofler og skær dem i grove tern. Flæk porren, skyl den grundigt og skær den i grove stykker. Pil og knus hvidløgene. 
  2. Varm olien op i en gryde og svits grønsagerne med hvidløg, paprika og laurbærblad. Tilsæt bouillon og lad det simre under låg i 15 -20 minutter. 
  3. Fjern laurbærbladet og blend suppen til den er jævn og cremet. Rør fløde i og smag til med salt og peber.  

Grøn krydderolie

  1. Skyl og pluk persillen. Blend persillebladene med cayennepeber og olie i et par minutter, til olien er jævn og mørkegrøn. Smag olien til med fintrevet citronskal og salt. 

Grønkålschips

  1. Tænd ovnen til 160˚. 
  2. Skyl kålen og rib den. Riv bladene i større stykker. Kom dem i en skål og massér lidt olie grundigt ind i bladene. Bred dem jævnt ud på en bageplade med bagepapir. 
  3. Bag dem i ca. 10 min. Tjek efter 8 minutter – de brænder nemt på! Køl dem af på lidt køkkenrulle og drys med salt.  
  4. Anret suppen i skåle og dryp med lidt krydderolie. Drys evt. lidt citronskal på toppen og server suppen med grønkålschips.