Sesamfrøenes fine aromatiske smag, bliver forstærket, da de bliver ristet inde i ovnen. Foto: Scanpix (©DR)

Sesamkartofler

Lækre nemme og hurtige kartofler, der får en lækker sprødhed af sesamfrøene. Kan serveres til al slags kød

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 150 g kogte kartofler
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 0,5 dl olie

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 220 grader. Hæld olien op i en skål og vend de kogte kartofler heri.
  2. Hæld sesamfrøene op i en dyb tallerken og vend kartoflerne heri.
  3. Hæld den resterende del af olien op i et ovnfast fad og læg de sesamvendte kartofler heri.
  4. Stil fadet miderst i ovnen og bag kartoflerne til de har fået farve. Det tager ca 20 minutter. Serveres som tilbehør til for eksempel appelsinstegt kylling med mandler.
    TIP: Du kan også drysse lidt frisk rosmarin over og bage det med i ovnen.