Prøv den lækre traditionelle morgenmadsret fra Israel. (©DR)

Shakshuka

Shakshuka serveres ofte som morgenmad i Israel. Oprindeligt er det en tyk tomatsauce, der får lov at ligge og sætte sig i et par æg. Her er saucen suppleret med lidt ekstra grøntsager, så den mætter bedre.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 2 spsk. olie
  • 1 stort løg
  • 1 squash
  • 2 rød peberfrugter
  • 1-2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 10 modne blommetomater
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. sort friskkværnet peber
  • 2-4 æg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 spsk. flydende honning
    (evt.)
  • 2 spsk. balsamico
    (evt.)

Fremgangsmåde

  1. Kom olien i en sautérpande eller gryde. 
  2. Skær løget i tern og steg det i olien, til det er glasklart i konsistensen. 
  3. Tilsæt squash og peberfrugt i tern samt spidskommen og paprika og steg det hele igennem i 6-7 minutter. 
  4. Skær tomaterne i tern og tilsæt dem, lad dem simre med i et par minutter. 
  5. Smag blandingen til med salt og peber. Tilsæt flydende honning og balsamico, så smagen balancerer mellem let syrlig og rund. Lad saucen simre i ca. 15 minutter. 
  6. Lav 2-4 fordybninger i blandingen og slå 2 eller 4 æg ud i dem, alt efter hvor sultne I er. Læg låg på, og lad æggene sætte sig, i ca. 3-4 minutter. 
  7. Mærk på ægget om hviden er fast og blommen er flydende. Pynt med lidt persille og servér med det samme.