Tidsforbrug: 30 min. Mængde: 2 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
2 spsk. olie
- •
1 stort løg
- •
1 squash
- •
2 rød peberfrugter
- •
1-2 tsk. stødt spidskommen
- •
1 tsk. paprika
- •
10 modne blommetomater
- •
1/2-1 tsk. salt
- •
1/2 tsk. sort friskkværnet peber
- •
2-4 æg
- •
1 bundt bredbladet persille
- •
1 spsk. flydende honning (evt.)
- •
2 spsk. balsamico (evt.)
Fremgangsmåde
Kom olien i en sautérpande eller gryde.
Skær løget i tern og steg det i olien, til det er glasklart i konsistensen.
Tilsæt squash og peberfrugt i tern samt spidskommen og paprika og steg det hele igennem i 6-7 minutter.
Skær tomaterne i tern og tilsæt dem, lad dem simre med i et par minutter.
Smag blandingen til med salt og peber. Tilsæt flydende honning og balsamico, så smagen balancerer mellem let syrlig og rund. Lad saucen simre i ca. 15 minutter.
Lav 2-4 fordybninger i blandingen og slå 2 eller 4 æg ud i dem, alt efter hvor sultne I er. Læg låg på, og lad æggene sætte sig, i ca. 3-4 minutter.
Mærk på ægget om hviden er fast og blommen er flydende. Pynt med lidt persille og servér med det samme.