Denne lækre ret tager dig med til Østasien og alle dens smagsindtryk. (©DR)

Shao mai

I programmet 'det nye køkken' laver brødrene Price shao mai er en del af den klassiske dim sum menu, som fås i Kina.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 170 g rå tigerrejer uden skaller
  • 3-4 stk. shiitake svampe
  • 2 stk. forårsløg
  • 200 g hakket svinekød
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 spsk. østerssovs
  • 1 spsk. kinesisk risvin eller tør sherry
  • 1 tsk. sesamolie
  • 2 spsk. maizena
  • 1 tsk. sukker
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 20 stk. won ton svøb
  • 1 pakke frosne ærter
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 smule soyasovs
  • 1 smule chiliolie

Fremgangsmåde

  1. Hak rejer, svampe og forårsløg relativt fint og bland det grundigt med det hakkede svinekød og de øvrige ingredienser.

  2. Skær de små wonton svøb til så de bliver runde. Dette gøres hurtigt ved at lægge 4-5 stykker ad gangen sammen, folde dem to gange og klippe en kvart cirkel med en saks. Opbevar svøbene under et fugtigt viskestykke undervejs, så de ikke tørrer ud.

  3. Læg en teskefuld af farsen midt på dejcirklen og saml dejen omkring således at fyldet titter ud foroven. Pynt evt. af med en ært eller et lille stykke gulerod presset ned i farsen.

  4. Damp Shao mai i 15 minutter, evt. i en kinesisk bambus steamer, som kan opstøves i diverse kinesiske butikker. Server øjeblikkelig med sojasovs og en lille skål chiliolie.