Et festfyrværkeri af en kage som Jasmin bagte i finalen af Den store Bagedyst 2018. (©DR)

Showkage

En rigtig showkage, som Jasmin bagte som sit mesterværk i finalen af Den store bagedyst 2018. Kagen skal symbolisere et teater, og er med passionsfrugt, fordi optræden kræver passion, en champagnegele fordi det er en fest, og en 'goldmousse' fordi det hele gerne må være lidt ekstravagant. Du får Jasmins opskrift på hendes finalekage der er delt i tre elementer.

Tilberedningstid: 4 timer, 30 min. Antal portioner: 20 pers.

Kok og program

Ingredienser

Passionsmousse

  • 3 dl passionsfrugtsaft
  • 100 g chokolade med passion
    (Valrohna)
  • 1½ dl koldskål
  • 4½ dl fløde
  • 7 spsk. sukker
  • 6 blade husblas

Champagnegelé

  • 500 g stikkelsbær
  • 4 spsk. champagne
  • 10 spsk. sukker
  • 2 tsk. champagne pure
  • 2 blad husblas

Gold-mousse

  • 300 g Gold chokolade
  • 3 blade husblas
  • 2,25 dl mælk
  • 4½ dl fløde

Chokoindlæg

  • 100 g pufsukker
  • 50 g cornflakes
  • 100 g chokolade

Solbærmazarin

  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 spsk. Amaretto
  • 3 æg
  • 60 g hvedemel
  • 100 g solbær

Passionsmarengs

  • 75 g passionsfrugtsaft
  • 225 g sukker
  • 75 g æggehvide

Chokoskaller

  • 200 g mørk chokolade

Ganash

  • 1 dl fløde
  • 1 dl solbærsaft
  • 150 g chokolade

Gyldne nødder

  • 100 g sukker
  • 20 hasselnødder
  • lidt guldstøv

Fremgangsmåde

Den store kage:

Chokoindlæg

  1. Temperer chokoladen. 
  2. Knus cornflakes og bland det sammen med chokolade og pufsukker. 
  3. Rul ud mellem to stykker bagepapir og afkøl. Du skal både kunne udstikke en bund til den store kage og skære små plader til bundende af de små kager. 

Solbærmazarin - til stor kage og muffins

  1. Blend alt i en foodprocesser.  
  2. Kom noget af dejen i en ringform og bag en bund til den store kage. Resten af dejen kommes  i muffinsforme. Bag ved 190 grader i 30 min. Lad muffins køle af i formene.

Gold-mousse - til stor kage og små kager

  1. Varm mælk og husblas, og hæld over den hakkede chokolade.
  2. Rør rund og afkøl.
  3. Vend flødeskum i.
  4. Frys noget af moussen i en mindre form end den endelige kage, så den kan fungere som indlæg.
  5. Resten af moussen fryses i små forme, som du kan bruge til de små kager.

Champagnegelé

  1. Kog stikkelsbær, champagne og sukker op og sigt massen. 
  2. Kom husblas i  og del i to.  
  3. Denne ene halvdel kommes i form, der har samme størrelse som dit gold-mousse indlæg, og lægges på køl.
  4. Resten gemmes til de små kager.

Passionsmousse

  1. Varm passionssaften op og kom udblødt husblas i. 
  2. Tilføj koldskål og afkøl.  
  3. Vend flødeskummet i passionsmassen.

Samling af  den store kage

  1. Kom den afkølede chokolade-disk i bunden af en foret form, og kom  solbærmazarin-bunden oven på.  
  2. Oven på goldmoussen placeres champagnegeléen. Når de to er frosset tages de ud og stilles i midten af kagen oven på mazarinbunden. 
  3. Hæld passionsmoussen over, og stil kagen på køl i to timer. Når den er fast, kan den tages ud og pyntes med bladguld. 

Muffins:

Passionsmarengs

  1. Kog saft og sukker op til en sirup på 118 grader.
  2. Pisk hviderne i mens.
  3. Tilsæt siruppen i hviderne i en tynd stråle mens du pisker. Pisk til det er hårdt og sprøjt på mazarinen.

Chokoskaller 

  1. Varm chokoladen til 32 grader i en mikroovn og hæld ud over en form med små halvkugler.
  2. Bank formen og skær skallerne rene. Afkøl.
  3. Bank ud af formen.

Ganash

  1.  Varm fløde og saft og hæld det over chokoladen. Rør til blank og afkøl.
  2. Fyld i chokoladeskallerne og sæt på køl.

Samling af muffins

  1. Tag de afkølede muffins ud af formene. 
  2. Sprøjt marengsen på toppen af dine muffins og pynt med chokoladeskaller.

De små kager:

Gyldne nødder

  1. Rist hasselnødderne.
  2. Smelt sukker til gyldent. 
  3. Kom nødderne på et spid og dyp dem i karamellen - lad dem hænge så de trækker en spids.
  4. Dyp i guldstøv.

Samling af de små kager

  1. Små chokolade-puf-plader udskæres -  husk at bruge en varm varm kniv. 
  2. Ovenpå kommes de små goldmousse på og i hullerne kommes champagne geleen. 
  3. Pyntes med rosenblade og gyldne nødder.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Finalen