Signes kanelsnegle
Lækre kanelsnegle med mandler, der får køkkenet til at dufte af jul, og så kan der godt snige sig en enkel eller to ned i madkassen. De lækre snegle bagte Signe Wenneberg i Den store Julebagedyst 2012.
Vær opmærksom på at dejen skal have nogle timer til at hæve, gå derfor i gang i god tid.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
12 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 5 dl sødmælk
-
25-50 g
gær
(afpas mængden alt efter hvor længe dejen kan hæve)
- 1 stk. æg
- 1 kg hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 1 smule salt
- 1 tsk. kardemomme
- 1 smule kanel
- 150 g smør
Fyld
- 1-200 g mandler
- 3 spsk. rørsukker
- 2 spsk. kanel
- 125 g blødt smør
- 1 stk. æg
- 1 smule mælk
Fremgangsmåde
- Gæren røres ud i sukker og salt. Derpå tilsættes mælken og herefter ægget.
- Tilsæt nu alt det tørre og til sidst tern af smør. Ælt dejen til den er blank og fin. Det tager måske 15-20 minutter. Røres bedst i hånden - og kanelsneglene bliver bedst, hvis dejen æltes grundigt.
- Lad dejen hæve lunt mellem 6 timer og 2 timer med et klæde over (kun lidt gær hvis lang hævetid).
- Rul dejen ud - måske af to omgange. Smør smørret ud over fladen - drys med kanel, sukker og mandler. Rul sammen og skær ud med skarp kniv.
- Læg på bagepapir og pensl med æg/mælk. Bag i ovnen på 200 grader i ca. 12 minutter til de er blevet gyldne. Spises med det samme - smager bedst lune.
- TIP: Der kan tilsættes mere sukker, hvis man ønsker. Men det er faktisk ikke nødvendigt.