Ibens mesterværk af en dyrekage pyntet med fine dyr og en overraskelse indeni. (©DR)

Sigurds zoologiske have

I Den store Bagedyst skulle deltagerne lave mesterværker med 'overaskelser indeni'. Iben lavede denne flotte og sjove dyrekage til sin søn Sigurd, hvor der i snittet fremkommer en elefant og en sol.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Regnbuehjerte og sol

  • 480 g smør
  • 500 g sukker
  • 8 stk. æg
    (str. M/L)
  • 4 tsk. bagepulver
  • 1 stang vanilje
  • 520 g hvedemel
  • Forskellige frugtfarver
    (rød,orange,gul,blå,grøn og lilla)

Elefant

  • 250 g smør
  • 255 g sukker
  • 4 stk. æg
  • 200 g hvedemel
  • 140 g kakao
  • 0,5 stang vanilje
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. sort frugtfarve

Sandkagedej omkring elefant og sol

  • 500 g hvedemel
  • 500 g sukker
  • 8 stk. æg
  • 4 tsk. bagepulver
  • 1 stang vanilje
  • 0,5 dl appelsinsaft
  • 1 stk. salt
  • 500 g smør

Dej omkring regnbuehjerte

  • 235 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 4 stk. æg
  • 25 g kakao
  • 2 tsk. bagepulver
  • 0,5 stang vanilje
  • 0,5 dl sødmælk

Opsmøring

  • 500 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • 500 g smør
  • 4 stk. past. æggeblommer
  • 10 dråber appelsin ekstrakt

Pynt

  • rigeligt hvid marcipan
    (til overtræk)
  • en smule spiselig farve
    (til at male zebrastriber på marcipanen)
  • rigeligt fondant og farve
    (til dyrene på toppen)

Fremgangsmåde

  1. Bund til regnbuehjerte og sol:
    Smør , vanilje og sukker piskes godt sammen. Tilsæt et æg af gangen og pisk. Sigt mel og bagepulver i.
  2. Tag 6 skåle og fordel ca. 2,5 dl dej i hver - stil resten til side. Kom en god klat frugtfarve i hver af skålene . Kommes i 6 sprøjteposer. Klip et lille hul og læg en stribe skiftevis af hver farve (evt. 2 lag) Bages i ovnen i ca. 12-15 min ved. 200 ° og køles af.
  3. Det øverste lag af kagen skæres af når den er afkølet, så man kommer ned til de stærke farver. Med udstikker stikker du nu hjerter der, der er regnbuefarvede.
  4. Resten af den hvide dej tilsættes en tsk. rød frugtfarve i og smøres ud med en højde på 1 cm ca. og bages i ovnen ca. 12 min ved 200 °. Udstikkes med rund udstikker til sol, når den er kølet lidt ned.
  5. Elefant:
    Smør, sukker og vanilje piskes sammen. Pisk æg i et ad gangen. Kom frugtfarven i, og sigt mel bagepulver og kakao i og vend rundt. Smør dejen ud med en højde på ca. 1 cm og bag den i ovnen i ca. 12 min ved 200 °.  
  6. Udstikkes med elefant udstikker, når den er kølet lidt ned.
  7. Sandkage omkring elefant og sol:
    Smør, vanilje og sukker piskes sammen, tilsæt æg et af gangen. Mel, bagepulver og salt piskes i og appelsinsaft tilsættes.
  8. Kom lidt dej i bunden af en rund springform. Stil elefanterne på hovedet, og læg det runde stykke til sol i en ring i midten og hæld sandkagedej ovenpå. Bages 1 t og 15 min ca. Ved 185 °. Lad køle af.
  9. Dej omkring regnbuehjerte:
    Smør, vanilje og sukker røres sammen, og æg tilsættes et af gangen. Mel, kakao, bagepulver røres i og mælk tilsættes.
  10. Kom lidt dej i bunden af en lille springform, stil regnbuehjerterne på hovedet, og kom dejen ovenpå. Bages i ca. 50 min i ved . 185 ° . Lad køle af.
  11. Opsmøring:
    Vand og sukker koges sammen og køles helt ned. Smør kommes i røremaskine og røres luftigt. Tilsæt sukkerlagen og derefter æggeblommerne. Smag til med appelsinekstrakt. 
  12. Samling af kagen:
    Når de to kager er afkølet helt places den store på serveringsfadet, opsmøres og belædes med hvid marcipan. Det sammen gøres med den lille kage, som herefter placeres midt på den store kage. 
  13. Pynt kagen ved at male zebrastriber på marcipanen og udform evt. eksotiske dyr af farvet fontdant.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 2