De stegte sild er i denne opskrift i godt selskab af tomater, grønkål, hytteost og ristede græskarkerner. (©DR)

Sild i tomat på sweetpotatomos og grønkålssalat

Skønne krydrede stegte sild serveret med en blød mos af søde kartofler og med en anderledes grønkålssalat, som er lynstegt på panden. Kokkene Gorm Wisweh og Magnus Sonne lavede retten i DR2 programmet 'Vild med fisk'

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 8 stk. sildefileter
  • 1 bakke cherrytomater
  • 1 kvist rosmarin
  • 600 g søde kartofler
  • 4 fed hvidløg
  • 4 stk. bananskalotter
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. honning
  • 400 g grønkål
  • 4 spsk. hytteost
  • 2 spsk. græskarkerner
  • 1 smule chili
  • 1 spsk. røget paprika
  • 25 g smør

Fremgangsmåde

  1. Lav en blanding af salt, peber og røget paprika og krydder sildefileterne med blandingen. 
  2. Lav en lage af lidt æbleeddike, honning, fint hakket rosmarin og et nip salt og vend cherrytomaterne i denne. 
  3. Skær de søde kartofler i tern og kog dem møre i usaltet vand med et par fed hvidløg, chili og et par groft hakkede skalotter. 
  4. Varm ovnen op til 225 grader og bag tomaterne i 5-6 min til de sprækker. De må godt branke lidt. 
  5. Skyl og damp og damp grønkålen kort og put det herefter i koldt vand. Hak det derefter groft. 
  6. Bag silden på eftervarmen i ovnen, til den lige har sat sig. Endelig ikke for længe, for ellers bliver fiske/sildesmagen for stærk. 
  7. Når den søde kartoffel er mør, hældes vandet fra – gem lidt. Tilsæt smør, lidt olivenolie, salt, peber og mos den groft. Smag til med citron. 
  8. Hvis mosen virker for tør, så spæd med lidt af det gemte kogevand. 
  9. Varm en pande godt op og lynsteg grønkålen med lidt finthakket chili, hvidløg og skalotter. Smag til med lime eller citronsaft. 
  10. Server og drys med ristede græskarkerner og hytteost.