Sild marineret i gin
Det lyder måske lidt utraditionelt, men man kan sagtens marinere en sild i gin og få et fantastisk velsmagende resultat. Opskriften her er ganske nem og flot ser den ud på frokostbordet.
NB: Sildene skal trække i marinaden i 14 dage!
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Lage
- 2 stk. agurker
-
2 dl
Gin
(Hendrick's Gin egner sig særligt godt til retten.)
- 5 dl hvidvinseddike
- 450 g sukker
- 2 spsk. enebær (hele)
- 4 stk. laurbærblade
- 10 stk. sorte peberkorn
Sild
-
10 stk.
grundmarinerede sild
(Sildene smager bedst hvis du køber dem der er gammeldags modnede)
Pynt
- 1 stk. agurk
- 1 håndfuld dild eller blomsterkarse
Fremgangsmåde
- Omkring fjorten dage inden servering, skal du i gang med at marinere dine sild. Når du laver lagen, skal du flække agurkerne på langs og fjerne kernerne med en ske. Skær agurkerne på tværs i 5 mm tynde skriver.
- Kom skiverne i en beholder og tilsæt gin.
- Kog hvidvinseddike, sukker, enebær, laurbærblade og sorte peberkorn i en lille gryde i fem minutter.
- Køl det ned i køleskab.
- Kom agurker og gin i den kolde lage.
- Skyl sildefileterne i koldt vand, tør dem og læg dem i den kolde lage. Lad dem stå på køl i minimum 14 dage.
- Servering: Når de to uger er gået er du klar til at servere din sild: Læg en ginmarineret sild på et stykke smurt rugbrød. Server med frisk agurk, grøn pynt som for eksempel dild eller blomsterkarse og eventuelt lidt hjemmerørt mayonnaise.