(Foto: Mikkel Adsbøl ©Sild a la Palægade)

Sild marineret i gin

Det lyder måske lidt utraditionelt, men man kan sagtens marinere en sild i gin og få et fantastisk velsmagende resultat. Opskriften her er ganske nem og flot ser den ud på frokostbordet.

NB: Sildene skal trække i marinaden i 14 dage!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Lage

  • 2 stk. agurker
  • 2 dl Gin
    (Hendrick's Gin egner sig særligt godt til retten.)
  • 5 dl hvidvinseddike
  • 450 g sukker
  • 2 spsk. enebær (hele)
  • 4 stk. laurbærblade
  • 10 stk. sorte peberkorn

Sild

  • 10 stk. grundmarinerede sild
    (Sildene smager bedst hvis du køber dem der er gammeldags modnede)

Pynt

  • 1 stk. agurk
  • 1 håndfuld dild eller blomsterkarse

Fremgangsmåde

  1. Omkring fjorten dage inden servering, skal du i gang med at marinere dine sild. Når du laver lagen, skal du flække agurkerne på langs og fjerne kernerne med en ske. Skær agurkerne på tværs i 5 mm tynde skriver.
  2. Kom skiverne i en beholder og tilsæt gin.
  3. Kog hvidvinseddike, sukker, enebær, laurbærblade og sorte peberkorn i en lille gryde i fem minutter. 
  4. Køl det ned i køleskab. 
  5. Kom agurker og gin i den kolde lage. 
  6. Skyl sildefileterne i koldt vand, tør dem og læg dem i den kolde lage. Lad dem stå på køl i minimum 14 dage. 
  7. Servering: Når de to uger er gået er du klar til at servere din sild: Læg en ginmarineret sild på et stykke smurt rugbrød. Server med frisk agurk, grøn pynt som for eksempel dild eller blomsterkarse og eventuelt lidt hjemmerørt mayonnaise.