(Foto: Mikkel Adsbøl ©Sild a la Palægade)

Sild med pesto og pocheret æg

Sild serveret i hjemmelavet pesto er overraskende lækkert. Retten er nem at lave og den pynter på et hvert frokostbord. Hvis ikke du føler dig tryg ved at pochere æg, kan du sagtens anrette med en blødkogt æg i stedet. Hvis du laver denne ret til et koldt bord, kan den sagtens række til otte personer.

Sildene skal ligge i pestolagen i 24 timer inden du anretter dem.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Lage

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bakke karse
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 håndfuld løvstikke
  • 1/2 dl koldpresset olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • en smule salt

Sild

  • 8 stk. marinerede sildefileter
    (Gå efter de gammeldags modnede sild, da de smager af mest.)

Tilbehør

  • 8 stk. æg
  • 1 håndfuld tallerkensmækkere eller karse
    (kan udelades)
  • 8 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

  1. Begynd med pestolagen. Silden skal nemlig trække i den i 24 timer for at opnå den bedste smag. 
  2. Pil hvidløg og hak det fint. Klip karse, skyl og snit basilikum og løvstikke fint. 
  3. Rør olivenolie sammen med urterne samt de øvrige ingredienser i en skål. Smag til med salt og peber. 
  4. Skyl sildefileterne i koldt vand og tør dem grundigt. Læg dem nu i din pestolage og lad dem trække på køl i 24 timer. 
  5. Servering: Pocher eller kog dine æg, så de er blødkogte. 
  6. Rul en pestosild rundt om et æg og læg den på et stykke rugbrød, der er smurt med fedt eller smør.
  7. Pyt med urter fra marinaden, tallerkensmækker eller karse. Drys også gerne lidt sort peber inden servering.