En klassisk sildesalat med æg til. (©DR)

Sildesalat med halve hårdkogte æg

Brødrene Prices opskrift på en skøn sildesalat af marinerede sild, rødbeder og hårdkogte æg, som de lavede i juleprogrammet 'Lauras Jul'. Server sildesalaten til julefrokosten på godt rugbrød.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

  • 8 marinerede
  • 200 g mayonnaise
  • 100 g creme fraiche
  • 1 spsk. sød sennep
  • et par stænk engelsk sauce
  • 3 hårdkogte æg
  • 2 æbler
  • 10-12 skiver syltet rødbede
  • 2-3 asier
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Silden skæres i ganske små tern. Æggene hakkes. Rødbeder, asie og æble skæres også i helt små tern. Om man vil skrælle æblet er en smagssag.
  2. Mayonnaise og creme fraiche blandes og smages til med sennep og engelsk sauce.
  3. Vend det hakkede i mayonnaiseblandingen og smagt til med salt og peber. 
  4. Server halve hårdkogte æg til sildesalaten.