Simremad når det er bedst. Solidt og fuld af god smag. (©DR)

Simremad - svineskank med surkål

Hvis du en dag har god tid og vil forkæle familie eller venner med god simremad, bør du lave denne solide og smagfulde ret af svineskank med surkål. Opskriften lavede kok Jesper Vollmer i programmet Spis og spar, og er et god bud på en flot gæstemiddag til billige penge.

Tilberedningstid: 4 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Svineskank

  • 1 svineskank
  • 3 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 2 gulerødder
  • 2 porrer
  • 2 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 glas hvidvin
  • 1 spsk. salt
  • vand til gryden

Tilbehør

  • 2 æbler
  • 1 løg
  • 2 spsk. smør
  • 1 dåse surkål
    (ca. 500 g)
  • ½ glas hvidvin
  • 2 spsk. sukker

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 160 grader. Kom alle ingredienserne til skanken op i en gryde med låg, og kom så meget vand på, at det når lidt mere end halvt op til skanken. Sæt gryden i ovnen i 4 timer.  
  2. Snit æbler og løg i tynde skiver, og steg det af til det er let gyldent i smørret. Kom kålen i samt vin og sukker. Smag til med salt og peber, og lad det hele simre under låg i en god halv time.  
  3. Enten kan det hele spises som det er nu, eller skanken kan løftes forsigtigt op og brunes af i ovnen ved 250 grader til den er helt sprød. Det er en smagssag.   
  4. Server grov sennep til.