En flot og velsmagende middag til seks for bare 200 kr. (©DR)

Skaftkoteletter med blomkålpuré, brunet smør og glaserede beder

Familien Gadtoft vandt udfordringen om at lave den bedste middag for bare 200 kr. i første program af Maddysten. Få her deres opskrift på møre og saftige skaftkoteletter serveret på en cremet blomkålspuré, forkælet med brunet smør, dildolie og glaserede beder.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Blomkålspuré

  • blomkål
  • letmælk til det dækker
  • salt, peber og muskatnød

Brunet smør

  • 100 g smør
  • lidt reven citronskal

Skaftkoteletter

  • 3 store skaftkoteletter
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

Balsamicomarinerede beder

  • 6 forskellige beder, eks. gule eller bolsjebeder
  • salt og peber
  • lidt olie til bagning
  • smør til stegning
  • 1 dl balsamico

Dildolie

  • 1 stort bundt dild
  • 2 dl rapsolie

Æble-, blomkål- og bedecrudité

  • 3 æbler
  • 2 rødbeder
  • ½ blomkål

Fremgangsmåde

Blomkålspuré

  1. Bring blomkål i kog med rigeligt mælk. 
  2. Når blomkålen er mør, siges mælken fra. Mælken skal gemmes. 
  3. Blend blomkål og tilsæt langsomt den gemte mælk til rette konsistens opnås. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Brunet smør

  1. Kom smør i en gryde over lav varme. Når smøren er gylden og dufter af nødder, tages det af varmen.
  2. Sigt det mørkebrune bundfald fra, og tilsæt revet citronskal.

Skaftkoteletter

  1. Tag koteletterne ud af pakken, drys dem med groft salt og sæt dem i køleskabet i 15 minutter. 
  2. Efter 15 minutter fjernes det meste af saltet og der krydres med peber. 
  3. Brun koteletterne af på alle siderne (også fedtsiden) i olie i ca. 2 minutter på hver side. 
  4. Kom koteletterne i ovnen i et ildfastfad og giv dem ca. 18 minutter på 200°C alt efter kotelettens størrelse. Lad kødet hvile inden servering.

Balsamicomarinerede beder

  1. Vask beder med skrald og læg dem på et stykke stanniol. Krydr med salt, peber og olie. 
  2. Luk stanniolen og kom bederne i oven samtidig med koteletterne. Efter ca. 18 minutter tages bederne ud af ovnen og skralden fjernes. 
  3. Skær herefter bederne i forskellige størrelser. Læg dem på en pande med smør og balsamico. Bedernes skal glaseres til de er møre.

Dildolie

  1. Blend dild med rapsolie i en foodprocessor. Når den rette farve og smag af dild er opnået, sigtes olien. 
  2. Gem olien i en skål til der skal anrettes.

Æble-, blomkål- og bedecrudité

  1. Skær æbler, blomkål og bede tyndt – gerne på et mandolinjern. 
  2. Læg dem herefter i isvand, da det hjælper med at holde på grøntsagernes form og æblets hvide farve indtil servering.

Anretning

  1. Anret ved først at lægge en portion blomkålspuré på hver tallerken og kom lidt brunet smør over.
  2. Skær skaftkoteletterne i skiver og fordel over puréen.
  3. Pynt tallerkenen med glaserede beder, crudité og dryp med den grønne dildolie. 
  4. Velbekomme.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten