Skagbo rødspætten er ikke så anderledes end almindelig rødspætte, udover at den skæres i 3 dele, i stedet for at stege hele spætten. (©DR)

Skagbo rødspætte

I programmet 'Hip hip hurra' er brødrene Price i Skagen for at lave lækre retter af det bedste, som Skagen har at byde på. Her har de valgt at kaste sig over de traditionelle skagbo rødspætter.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3-4 stk. pæne flåede spætter
    (spætterne skal være ugen rogn)
  • 3-4 dl rugmel
    (til panering)
  • 1 smule salt og peber
    (efter smag)
  • 1 smule smør og neutral olie
    (til stegning)
  • 0,5-1 kg nye kartofler
  • 100 g tyttebær
  • 3-4 spsk. sukker
    (alt efter smag)
  • 1 smule kruspersille

Fremgangsmåde

  1. Rødspætterne skæres på tværs i tre stykker hver. Drys dem med salt og lad dem stå i 15-20 minutter.
  2. Vend dem derpå i rugmel og steg dem brune og sprøde i smør tilsat lidt neutral olie.
  3. Servér dem med nye kogte kartofler drysset med hakket persille, brunet smør og tyttebær rørt med sukker.