Én af de to måder brødrene Price laver skagenskinkenen på kan man opleve som en specialitet i Frankrig, nemlig skinkeost. Den anden ret kombinere to af de bedste ting fra Skagen, skagenskinke og vesterhavsost. (©DR)

Skagenskinke som ost og smør

Skagenskinke kan bruges til mange forskellige ting. i programmet 'hip hip hurra' viser brødrene Price 2 forskellige måder, at lave lækre små retter med skinken.

Tilberedningstid: 12 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Skagenskinke som ost

  • 200 g vesterhavsost
  • 250 g neutral flødeost
    (evt. mascarpone)
  • 1 dl piskefløde
  • 250 g skagenskinke
  • 1 smule purløg
  • 1 smule friskkværnet peber
    (efter smag)
  • 2-3 skiver rugbrød
    (som tilbehør)
  • 1 smule smør
    (til rugbrød hvis man synes)

Skagenskinke som smør

  • 1 pakke usaltet smør
  • 250 g skagenskinke
    (eller en anden tørret skinke)
  • 1 smule peber
    (efter smag)
  • 1 smule salt
    (efter smag, skinken er dog ret salt i sig selv)
  • 1 smule citronskal

Fremgangsmåde

Skagenskinke som ost 

  1. Skagenskinken skæres ud i meget tynde skiver og derefter i bitte små tern. Vesterhavsosten rives fint (den smager som en blanding af gruyere eller primadonna).

  2. Vesterhavsosten og flødeosten køres på foodprocessor og fortyndes med fløde til en passende smørbar konsistens er nået. Kom ostemassen op i en skål og rør skinken og en god håndfuld finthakket purløg i, og smag til med friskkværnet peber. 

TIP: Kan f.eks. serveres som "dip" til smørristede rugbrødstrekanter.


Skagenskinke som smør

  1. Skinken hakkes så fint som muligt. Køres endnu finere - nærmest til mos på foodprocessoren. Smøret skal være blødt. Alt efter foodprocessorens kræfter kan man køre det sammen med skinken. Ellers må man røre smørret i med håndkraft.

  2. Smag til med peber og evt. lidt salt (skinken er dog ret salt i sig selv) og evt. lidt revet citronskal. Serveres som appetizer med en god flûte eller små brioche-brød