Skalle er en lille fisk - her krydret med jerkkrydderier. (©DR)

Skalle i jerk med brune ris og bønner

I ottende sæson af Nak & Æd lavede Nikolaj og Jørgen denne smagfulde ret med skalle-fisk i jerk-krydderi, serveret med brune ris og bønner. Et solidt og mættende måltid i det fri.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 små skaller
  • 4 spsk. jerk-krydderi
    (allehånde, koriander, kanel, nelliker, peber)
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • saft af 2 citroner
  • 1 tsk. eddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 75 g brune ris
  • 100 g kogte brune bønner

Fremgangsmåde

  1. Kom jerk-blandingen i en skål. Pil og riv både løg og hvidløg helt fint og tilsæt til krydderierbe sammen med citronsaft, eddike og olivenolie. Bland godt sammen. 
  2. Istandgør skallerne, ved at tage mave indholdet ud, skyld dem godt, men lad hoved og hale være på. Fjern skæld fra fiskene. Smør dem ind i jerk-blandingen, og lad dem trække heri. 
  3. Vask risene godt, og kog dem i rigeligt vand i 40 minuttet. Tilsæt bønnerne og krydr med salt og peber. Lad det koge så vandet bliver suget op.  
  4. Grill fiskene hårdt på begge side, så de bliver sprøde og gyldne -  og jerk-bladingen bliver let brunet. 
  5. Server fiskene sammen med ris og bønner.